Ce am putea manca intr-un astfel de loc uitat de lume, daca nu un platou pescaresc? Iata cat de simplu se prepara! Pentru inceput ar fi bine sa aveti langa dumneavostra un pix si o foaie de hartie. Aveti nevoie de salau, midii, hamsii, frigarui de melci, un file de salau, o lamiie, icre si 3 oua.
200 de grame de file de salau
200 de grame de midi pariziene
200 de grame hamsi
cativa melci
3 oua
Icre
sare, piper, marar
o lamaie
Incepem cu frigaruile, pe care le
punem pe gratarul incins. Dupa ce am am trecut midiile prin faina, le punem in strecuratoare si le cernem. Apoi, pregatim sosul si le punem in tigaie. Sa nu uitati de frigarui! Dupa ce puneti midiile in uleiul incins, intoarceti frigaruile de melci pe plita, ca sa se rumeneasca pe toate partile.
Procesul este asemanator cu cel al midiilor. Crochetele de salau le trecem prin faina, le cernem, dar de data aceasta le dam printr-un sos facut din ou, faina si apa.
Suntem aproape de final. Urmeaza partea cea mai simpla si mai delicioasa: hamsia, care nu este deloc pretentioasa. O dam prin faina si o punem in tigaie. Nu ne mai ramane decat sa aranjam un platou si sa punem pestele pe el. Pofta buna!