INCREDIBIL! In farmaciile din Romania se vand la liber medicamente care ar trebui eliberate doar cu prescriptie medicala VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:52

Pilule periculoase eliberate de farmacisti nu pe reteta ci pe o poveste credibila.

Desi legea spune clar ca antidepresivele, considerate medicamente periculoase nu sunt eliberate decat in regim special, in realitate situatia sta altfel. Am incercat si noi sa testam profesionalismul farmacistilor si am cerut cateva pastile pentru o bunica dintr-un sat indepartat. Desi suntem avertizati ca medicamentul este periculos, pana la urma reusim sa-l cumparam.

Alt cartier, alta farmacie, aceeasi poveste. In doar cateva ore putem face provizii serioase medicamente puternice folosite pentru tratarea unor boli grave.
Povestea nu are, insa, efect peste tot. Unii farmacisti respecta litera legii.

Pe internet forumurile sunt pline de povestile tinerilor care au ajuns dependenti de astfel de medicamente, despre care medicii avertizeaza ca sunt deosebit de periculoase, creeaza dependenta si pot intra orcand in categoria drogurilor. Astfel de medicamente luate la voia intamplarii pot avea efecte devastatoare, mai ales daca sunt folosite in exces si in combinatie cu alcoolul.
Dependentii apeleaza la tot felul de solutii pentru a face rost de pilule.

Specialistii avertizeaza ca luate fara sfatul medicului antidepresivele va pot face mai mult rau decat bine, mai ingrijorator este ca in Romania, dependenta de medicamente este un fenomen in continua crestere.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.