De ce se CEARTA cuplurile? Raspunsul te va uimi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 23:30

Psihologii au descoperit ce urmaresc partenerii care se cearta des.

O echipa de sociologi si psihologi de la Universitatea Baylor a ajuns la concluzia ca partenerii care obisnuiesc sa se certe des doresc obtinerea puterii si a suprematiei in fata celuilalt.

Potrivit descopera.ro, Keith Sanford, profesor de psihologie si neuroştiinţe la Universitatea Baylor a declarat: “ Este normal ca partenerii sa fie atenti la modul in care este impartita puterea si controlul atunci cand iau decizii in relatie ”.


Studiul arata ca dorinta de a obtine mai multa putere in cuplu este urmata de dorinta ca partenerul sa arate ca este dispus sa investeasca mai mult in relatie. Asta insemnand sentimente, afectiune, ascultare, intelegere, comunicare, dar si preluarea unor anumite sarcini din cuplu. Testul a fost efectuat pe 3500 de persoane, fiecare facand parte dintr-un cuplu, cu acte sau fara acte, dar care locuiau impreuna.

„In mod clar, reactionam la pierderea sau la castigarea statutului”, a declarat Sanford.
„Atunci cand ne simtim criticati, e foarte probabil sa fim ingrijorati de posibilele amenintari la adresa statutului nostru, iar atunci cand se intampla acest lucru, vrem ca partenerul nostru sa renunte si sa inceteze
”, a adaugat specialistul.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.