ATENTIE. Cum poate crema de fata impotriva ridurilor sa-ti distruga pielea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:59

Folosesti crema anti-rid? Cercetatorii au descoperit un efect socant al acesteia asupra pielii.

Cremele anti-rid contin o serie de substante cate pot provoca alergii grave ale tenului. Specialistii au descoperit in urma unor noi studii effectuate doua ingrediente care au efect negativ asupra pielii. Este vorba despre Methylisothiazolinone (MI) si Methylchloroisothiazolinone/Methylisothiazolinone (MCI/MI). Aceste substante sunt continute de o gama variata de produse cosmetice de la creme de fata, de corp, pana la sampoane sau geluri de curatare.

Expertii sustin ca MI si MCI au un efect asupra pielii ca si metalele grele cum ar fi nichelul.
Provoaca iritatii si inrosesc pielea. De fapt, atunci cand simti ca pielea te arde dupa ce ai aplicat crema de fata, aceste ingrediente sunt de vina pentru asemenea reactii.

Efectele abia vor incepe sa se vada ”, a declarat un specialist care sustine ca in timp, femeile care au folosit produse cosmetice care contin aceste doua substante chimice daunatoare vor avea diferite probleme ale pielii cum ar fi alergii, dermatite, etc.


Studiile au aratat ca una sau doua cliente din 100 au alergii la diferite produse cosmetice. Un procentaj destul de mic. Insa, chiar daca la unele femei consecintele nu sunt vizibile in prezent, in special la cele tinere, in viitor acestea vor avea probleme de sanatate din cauza ingerarii acestor substante prin creme, masti sau alte produse de ingrijire.

O alternativa o reprezinta folosirea produselor organice sau bio, insa, specialistii au avertizat sa nu va lasati pacalite de ce scrie pe eticheta.
Produse de acest gen sunt foarte rare, iar multi producatori scriu pe eticheta “organic”, “natural” sau “bio” doar pentru a atrage clienti.

Sursa foto: shutterstock.com