Gradina ei, un colt de Viena! Iata cum si-a amenajat o banateanca gradina din spatele casei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:03

Nu va ganditi ca vorbim despre un colt de gradina a celebrului palat austriac Shonbrun!

Va vine sa credeti sau nu, suntem in curtea unei timisorence. Gradinaresei noastre nu-i curge sange albastru prin vene si nici nu locuieste intr-un palat regal. A fost nevoie de o scurta calatorie la Viena ca sa isi construiasca in curtea casei, pe o mie de metri patrati, un adevarat colt de rai.

 

Dupa 40 de ani de stat la bloc, doamna Lacramioara s-a hotarat sa renunte la traiul dintre betoane si sa se mute la casa.

A refuzat sa cultive legume si si-a plantat rasaduri de flori cat vezi cu ochii.

 

Iazul din gradina este populat cu pesti rosii, iar pe luciul apei plutesc nuferi rari, protejati de lege. Cascada invadata de iedera si balta cu broaste testoase sunt alte atractii ale gradinii care seamana mai degraba cu un parc botanic.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Gradina

a fost mai intai in visul pensionarei, care a amenjat totul intr o schita. Inspirata apoi din fotografiile celebrelor gradini austriece si-a aranjat cele peste o suta de soiuri de plante in ronduri ornamentale mai mici sau mai mari.

 

Proprietara gradinii nu investeste doar multa munca, ci si multi bani in coltul ei de rai. Mai precis, 4000 de lei in fiecare an. Pensionara spune insa ca merita tot efortul.

 

Mai in gluma, mai in serios, gradinareasa din Banat se gandeste sa calatoreasca inca o data pana la Viena. Vrea sa admire noile aranjamente de la Schonbrunn si, de ce nu, sa se inspire pentru propria curte.