TARA SPAGILOR! Au ajuns romanii sa dea ori sa le fie ceruta spaga peste tot? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:04

Ce avem noi aici? Au ajuns romanii sa dea ori sa le fie ceruta spaga peste tot?

Prima oprire: la medic! In acest caz, vorbim de o mie de lei, suma necesara obtinerii atentiei unui medic. Locatia: un spital din judetul Arad! Dar scena se poate petrece in orice institutie medicala din Romania.

 

Spaga se pare ca a devenit cea mai grava afectiune a sistemului de sanatate de la noi. Politistii nu pot lipsi din aceasta ecuatie. Agentii de la rutiera sunt primii in topul spagarilor cu uniforma!

 

In acest caz, politistul si-a alertat colegii de la Directia Anticoruptie, iar mituitorul a fost cel care a cazut in

plasa. Din 10 tentative de mutuire, 8 sunt, insa, duse la bun sfarsit!

 

Spaga merge si cu trenul in Romania. In urma unor descinderi in forta, zeci de controlori au fost ridicati sub acuzatia de luare de mita.

 

O realitate stiuta de ani buni, descoperita recent de autoritati. Trenul merge in pierdere si pentru ca biletele nu se mai cumpara din gara, ci pe sub mana, direct de la nas!

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

Pana

acum, dosarele procurorilor pentru spaga din trenuri nu s-au finalizat cu vreo condamnare obtinuta in instanta! Efectul important a fost obtinut mai ales la televizor.

 

Spaga merge chiar mai departe.

 

Arhiepisocpul Tomisului a fost acuzat ca a cerut mita 3 mii de euro de la un jurnalist pentru a-l ajuta sa se inscrie la Facultatea de Teologie, in afara perioadei regulamentare de inscriere.

Dosarul de coruptie s-a plimbat intre parchete, fara o solutie pana in acest moment.

 

Un calcul facut de un institut de sondare a opiniei publice arata ca, in medie, fiecare roman da spaga de aproximativ 500 de lei pe an. Banii ajung la functionari, profesori, politisti sau medici!

 

Sa ne mai mire informatia de astazi care ne anunta ca 2 judecatoare de la Tribunalul Bucuresti au fost trimise in judecata pentru luare de mita? Spaga vehiculata in acest caz este cu mult peste medie.

45 de mii de euro pentru o decizie favorabila afaceristului Dinel Staicu! E doar una dintre stirile pe care le auzim aproape zi de zi!