FRAUDA la Bacalaureat! Politistii vor sa audieze peste 100 de elevi de la Liceul "Bolintineanu"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:08

Aproximativ 100 de elevi urmau sa fie dusi, vineri, cu autocare de la Liceul "Bolintineanu", unde au sustinut ultima proba de bacalaureat, la Politie, pentru audieri.

Parintii elevilor au protestat, unii dintre ei imbrancindu-se cu fortele de ordine. Audierile au fost amanate.

 

Premierul Victor Ponta a afirmat ca a verificat ce se intampla in cazul cercetarilor procurorilor legate de bacalaureat si ca nu exista un mandat de aducere a copiilor, astfel ca ii va solicita ministrului Justitiei sa discute cu procurorul general, "pe cale ierarhica", despre aceasta situatie.

 

Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, ca la Politia Capitalei urmau sa fie audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si

parintii acestora.

 

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, aflat la liceu, a declarat initial ca politistii puneau in executare aproximativ o suta de mandate de aducere emise de instanta, precizand ca elevii vor fi dusi cu autocare la audieri, insa nu au calitatea de invinuiti si nu sunt retinuti.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

In

fata intrarii in curtea Liceului "Bolintineanu" au venit zeci de parinti care isi asteptau copiii la terminarea ultimei probe scrise din cadrul examenul de bacalaureat.

 

Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu autocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz. Totodata, la intrarea autocarului in curtea liceului au existat si cateva altercatii intre parinti si politisti.

 

Sursa: Mediafax.