Intreaga lume este IN DOLIU! A murit OMUL a carui inventie o folosesti chiar ACUM FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 16:05

Lumea intreaga este in doliu!

Cercetatorul Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, a murit la varsta de 88 de ani, in locuinta sa din statul american California, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai institutului care ii poarta numele.

 

Savantul, un pionier al informaticii, a murit la domiciliul sau din Atherton, din celebra Silicon Valley, marti.

 

Nascut in Oregon, Engelbart s-a mutat in California pentru a deveni cercetator la Stanford Research Institute- dupa ce si-a incheiat studiile de electronica si informatica-, in anii 1950, in perioada in care un calculator era la fel de mare ca o camera.

 

A facut cercetare si asupra anumitor aspecte legate de teleconferinte, mail, conceptul de ferestre, link-uri "hypertext", dar este cunoscut in special ca inventator al mouse-ului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

 

Brevetul pentru aceasta inventie, care la inceput consta intr-o cutie din lemn cu doua rotite, a fost depus in 1967

si aprobat in 1970.

 

Pe 9 decembrie 1968, cu ocazia unui congres la care au participat mii de persoane, la San Francisco, Engelbart a realizat pentru prima data o videoconferinta folosindu-se de un mouse. Evenimentul a fost supranumit "mama tuturor demonstratiilor".

 

Grupul sau de cercetatori a creat Arpanet, precursorul internetului. Cercetatorul a participat la 21 de inventii brevetate. In 2000, Douglas Engelbart a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie, cea mai inalta distinctie in domeniu in SUA.