Bei suc de fructe? Este cel mai rapid mod de a te…afla la ce concluzie SOCANTA au ajuns nutritionistii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 09:30

Daca vrei sa slabesti, dar obisnuiesti sa bei sucuri naturale de fructe, atunci trebuie sa afli parerea specialistilor!

Potrivit nutritionistilor, sucul de fructe este cel cel mai rapid mod de a te ingrasa. Un pahar contine cel putin 150 de calorii, in functie de marimea recipientului. Nu contine fibre, ci multa fructoza, adica zaharul din fructe, care ingrasa teribil de repede. Organismul are dintr-o data o doza mare de zahar in sange, iar dupa cateva ore, cand efectul se va duce, consumatorul se va simti obosit, chiar letargic, sustin specialistii.


Printr-o comparatie, o lingura de ulei de masline contine mai putin de 60 de calorii. Vara se anunta torida, chiar daca vremea ne mai joaca feste. In acest sezon multa lume consuma sucuri de fructe, de la cele ambulate din supermarket, pana la cele proaspete facute in casa. Daca vrei sa iti pastrezi supletea si sa arati bine in costumul de baie, atunci renunta la sucul din fructe naturale.


O alternativa ar fi ca sucul sa fie diluat cu apa, in care sa adaugati apoi miere, in niciun caz zahar. Sucul a maximum doua portocale stoarse, diluate cu un litru, un litru jumatate de apa plata ar trebui sa fie suficient pentru intreaga familie. In felul acesta s-ar reduce cantitatea de fructoza ingerata dintr-un pahar de suc.

Sursa foto: shutterstock.com