TRAGEDIA din Muntenegru - Victimele cumplitului accident au ajuns inapoi in Romania! 18 oameni s-au intors in sicrie VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:26

Lacrimi, durere, dar si multa speranta! Asa a fost ziua de ieri pentru toti cei care au avut chiar si cea mai mica implicare in accidentul din Muntenegru.

Dupa ce o zi intreaga s-au facut planuri, s-au pus la punct strategii de transport si s-au pregatit spitalele ce urmau sa primeasca ranitii, odata cu lasarea serii si-a facut aparitia si prima aeronava din Muntenegru. La bordul avionului: 12 raniti!

 

N-a fost deloc un transport usor. In prima transa de raniti au fost oameni care se zbateau intre viata si moarte. 3 pacienti aflati in coma, in stare grava, au dat emotii mari medicilor.

Specialistii au incercat sa fie pregatiti pentru orice.

 

Pe tot parcursul drumului, fecare ranit a fost asistat de catre un doctor, iar semnele vitale ale victimelor erau monitorizare non-stop.

 

Avionul cu care au fost adusi este cel mai performant din punct de vedere al dotarilor, astfel ca a putut fi echipat cu absolut tot ceea ce era necesar unui astfel  de zbor.

Pret de cateva ore, aeronava a devenit practic un adevarat spital.

 

Asta nu i-a scutit insa pe medicii de emotiile inerente. Dupa prima aterizare, cu totii au simtiti ca li se ridica o piatra de pe inima.

 

Primele ambulante au parasit baza militara in jurul orei 18. Spitalele Floreasca si Universitar au preluat ranitii in starea cea mai grava.

 

Rudele supravieturitorilor se aflau deja pe la spitale, dupa ce au fost anutate de Ministerul de Interne catre ce unitate medicala se indreapta ranitii lor.

 

Cateva ore mai tarziu, al doilea transport de la Muntenegru isi facea aparitia la baza militara 90. Alti 18 raniti au fost preluati de 5 ambulante si transportati catre cele 4 spitale pregatite sa-i primeasca.

 

Ce-l de-al doilea transport a fost insa o usurarea pentru autoritati. Oamenii aflati in cel de-al doilea avion nu au au fost in stare atat de grava precum cei din primul transport.

 

Caderea noptii a adus lacrimi amare in ochii celor de la baza militara. In jurul orei 22, au sosit sicriele cu trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului.

 

Oficialitatile romane precum si cateva dintre rudele decedatilor, prezente pe aeroport, au privit neputinciose cum sicriele erau 

depuse pe catafalce.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Toate

trupurile au fost transportate la Institutul de Medicina Legala, acolo unde rudele au fost nevoite sa le identifice.

 

O procedura dureroasa si anevoiasa, care a fost asistata inclusiv de 2 medici din Muntenegru, veniti special sa ajute autoritatile romanesti.

 

Toate cele 18 trupuri au fost deja identificate, iar 8 dintre ele au ajuns deja in localitatile de origine. Alte 8 sicrie urmeaza sa plece in cursul acestei dupa-amieze.

 

Cei 29 de raniti zac acum pe paturile de spital. 10 victime primesc ingrijiri medicale la Floreasca, din care 2 persoane sunt intubate iar starea lor de sanatate este foarte grava.

 

Alti 11 oameni se lupta pentru viata lor de la spitalul Universitar. Acolo, starea altor doua victime este critica, cele doua fiind in coma, medicii asteapta sa le vada evolutia de la o ora la alta.

 

Doctorii  de la spitalul Bagdasar-Arseni au in grija 4 supravietuitori cu rani profunde la nivelul capului si al coloanei, in timp ce Spitalul Elias adapostea pana in urma cu cateva minute 5 victime. Una dintre ele a fost insa externata.


Baiatul lovit de autocar a povestit cum s-a produs accidentul

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/munetengru-0d03607801888bcc400fcb6bb7383a51.jpg
Baiatul muntenegrean ranit in accidentul de duminica, in care un autocar plin cu turisti romani a cazut intr-o prapastie provocand moartea a 18 persoane, a povestit momentul tragediei, afirmand ca vehiculul a trecut peste el.

"Autocarul a trecut peste mine, am crezut ca visez cand tata m-a intrebat «traiesti?». I-am spus ca da si am plecat", a declarat Bojan Popovici

 

"Totul s-a intamplat in cateva secunde, nu stiu cum, dar autocarul a trecut peste mine", a povestit el.

 

Tatal si fiul si-au petrecut ziua de duminica in satul Vicje, iar in cursul dupa-amiezii se intorceau la Podgorita, unde locuiesc. Ei sustin ca au mers pe jos din sat catre autostrada pentru a astepta autobuzul.

 

"Ploua si ne indreptam catre statie", a explicat tatal copilului, Bosko Popovici, adaugand ca a auzit deodata un zgomot puternic ce l-a determinat sa se intoarca sa vada ce se intampla.

 

"Initial am vazut un autocar alb care intrase pe partea stanga si care rasturna totul in cale. L-am vazut pe Bojan, care cazuse dupa ce a fost lovit de autocar", a declarat el.

 

Dupa accident, cel mai ingrijorat a fost bunicul copilului, care s-a temut ca fiul si nepotul lui au murit.

 

Sursa: Mediafax.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.