CATASTROFA in canionul mortii! Iata filmul TRAGEDIEI din Muntenegru in care au murit 19 romani VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 06:30

47 de romani sunt intr-un autocar care se deplaseaza pe Drumul European 65.

In jurul orelor 18, in unul dintre cele mai frumoase, dar si mai periculoase tronsoane de drum, se produce tragedia.

 

La iesirea dintr-un tunel soferul nu mai poate controla autocarul in care se afla turistii romani. Cad in gol, de la 40 de metri inaltime, se izbesc de stanci si bucati din munte se prabusesc apoi peste ei. Primii care reactioneaza sunt soferii care treceau prin zona si localnicii din apropiere.

 

In 15 minute ajung la locul accidentului si primele echipaje de urgenta. De pe marginea prapastiei politistii si medicii isi dau seama ca trebuie puse in alerta toate fortele din regiune. Situatia este mult prea grava! Asa cum nu mai vazusera vreodata nici macar ei, salvatorii.

 

Ranitii sunt scosi din prapastie cu ajutorul corzilor. Circulatia pe drumul European 65 este blocata.

 

Viaductul de pe care a cazut autocarul este transformat imediat in zona de triaj. Nu este loc si nici timp de pierdut. Ranitii in stare grava au prioritate.

 

Ambulantele sunt directionate catre spitalul din Podgorica. Din cauza numarului mare de raniti, autoritatile folosesc pentru transport chiar si masinile de politie.

 

La peste 2 ore de la producerea accidentului, apar si primele stiri in tara.

Initial, politistii din Muntenegru au crezut ca este vorba despre un autocar cu numere de Ucraina. Au rectificat greseala dupa mai bine de o ora. Prima informatie care ajunge in tara anunta 13 morti.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Iarna 2024-2025 vine cu vești bune pentru femeile pensionare! Ce schimbări vor avea loc și ce ajutor se va acorda

Rudele turistilor plecati in excursie sunt disperate pentru ca nu stiu nimic despre cei dragi. La

800 de kilometri de Bucuresti, operatiunile de salvare dureaza cateva ore. Mai multe elicoptere survoleaza defileul Moraca.

 

Bilantul tragediei creste la 15 morti. Au trecut doar 3 ore de la accident iar salvatorii muntenegreni nu au reusit sa scoata toate trupurile din autocarul cazut in rapa.

 

Dintre ranitii dusi la spitalul din Podgorica, sapte sunt in coma si sunt internati imediat la sectia de terapie intensiva.

 

Dupa mai bine de 7 ore de la accident, cei de la Ministerul Afacerilor Externe dau publicitatii un numar de telefon la care rudele turistilor implicati in accident pot aflA detalii. In acest moment, bilantul este de 17 morti.

 

Reactia autoritatilor de la Bucuresti lasa mult de dorit. Pe pagina de internet a Ministerului de Externe, dupa producerea accidentului, este postata o stire despre o competitie sportiva.

 

Abia apoi apare si informatia legata de tragedia din Muntenegru. Raed Arafat, secretar de stat in ministerul sanatatii, s-a deplasat urgent la Podgorica de unde coordoneaza inca toate operatiunile!

 

Pentru repatrierea ranitilor dar si celor care si-au pierdut viata in aceasta catastrofa sunt pregatite 3 aeronave militare.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.