Romanii, loviti de OBEZITATE! Ce factori determina ingrasarea excesiva VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 11 nov 2020, 22:55

La 45 de ani Stelian Campean a ajuns sa cantareasca de doua ori mai mult decat ar trebui. Cele o suta de kilograme in plus pe care le poarta de aproape 10 ani i-au inmuiat genunchii, i-au slabit inima si i-au ingreunat respiratia.

 Spune ca niciodata nu a fost vreun slabanog, insa pe cand cantarea cu 120 de kilograme mai putin se simtea excelent. Taia lemne fara sa oboseasca, alerga dupa copii si reusea sa-si intretina gospodaria fara ajutorul celorlati. Isi divinizeaza sotia, pe care o considera intr-o mica masura vinovata pentru excesul sau ponderal pentru ca, spune el, gateste mult prea bine.

Insa oricat de priceputa ar fi consoarta intr-ale gastronomiei, Stelian Campean e hotarat acum sa-i tina piep.
E hotarat sa renunte la macar o suta din cele 205 kilograme pe care le are.

Pentru asta are nevoie de vointa, dar si de o operatie de micsorare a stomacului. E convins ca numai cu ajutorul chirurgilor va reusi sa revina la o greutate normala.

Nu doar excesul alimentar misca serios acul cantarului. Lipsa miscarii fizice, dar si programul dezordonat al romanilor adauga constant kilogram peste kilogram.


Si uite asa, romanul a adunat kilogram peste kilogram pana cand a ajuns sa zdrobeasca acul cantarului pe care daca ne-am urca, am avea o surpriza deloc placuta. Greutatea noastra a romanilor este cu 200 de mii de tone mai mare decat ar trebui sa fie. Iar excesul ponderal apare din ce in ce mai des si in randul celor mici.


Intr-o harta a obezitatii in randul romanilor, oltenii s-ar putea simti cei mai mandri pentru ca au cele mai mici probleme cu kilogramele in plus.
La polul opus se afla ardelenii si banatenii considerati la propriu, greii Romaniei.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.