SOCANT: Tu stii ce mananci? Iata ce contine in realitate mancarea pe care o cumperi din magazine VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:46

Un videoclip care compileaza informatii despre diverse produse alimentare care nu sunt sanatoase arata ce contine carnea tocata din hamburgeri si cea din crenvursti, precum si de ce nu ar trebui sa ne incredem prea mult in creveti sau in ciresele conservate.

Clipul, realizat de site-ul Buzzfeed, este bazat pe doua articole ale aceleiasi platforme care avertizeaza in privinta celor mai consumate produse alimentare.

 

Hamburgerii

 

70 la suta din carnea tocata de pe piata contine un produs din carne de vita procesat ("pink slime") imbibat in amoniac. "Pink slime" consta intr-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mancare pentru caini.

 

Puii crescuti in fabrica sunt hraniti cu arsenic pentru a avea carnea mai roz.

 

Crenvurstii din hotdogi

 

Acestia contin contin resturi de carne, grasime, amestec de cereale, alcatuit la randul lui din firimituri de paine, ovaz si faina. Mierea cumparata din comert este, in majoritatea cazurilor, lipsita de polen, fiind bazata in principiu pe aditivi si pe sirop de porumb.

 

Iaurtul grecesc

 

Popular si in Romania, iaurtul grecesc se obtine printr-un proces care lasa in urma milioane de kilograme de deseuri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

 

Crevetii

 

Dintre toate zonele in care se consuma

fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importa 86 la suta din cantitatea totala, dar doar o cantitate de 0,1 la suta din cea totala este verificata in privinta contaminarii chimice.

 

In 2004, in urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveti, s-a descoperit ca sase dintre acestea contineau chimicale cancerigene.

 

Ciresele Maraschino

 

Conservate in zahar si folosite ca decoruri in cocktailuri si produse de cofetarie si gelaterie, ciresele Maraschino trec prin urmatorul proces: sunt decolorate, marinate in sirop de porumb si apoi

vopsite din nou in rosu.

 

In plus, branza rasa din comert contine fasii de celuloza din lemn.