Vitaminele si suplimentele alimentare, sanatate curata sau INSELATORIE de miliarde de dolari

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 16:45

Mii de pacienti cred ca, daca vor lua vitamine, se vor simti mai bine.

O carte recent aparuta spulbera mitul despre vitamine si suplimente alimentare. Contrar tuturor convingerilor ca acestea ajuta metabolismul oricarei persoane, dr. Paul Offit, autor a numeroase studii despre vitamine, medicamente si medicina alternativa, este de parere ca administrarea de vitamine sau suplimente alimentare nu are efecte benefice asupra organismului. Dimpotriva, ar putea amplifica riscul de aparitie al bolilor sau chiar a decesului.

Potrivit descopera.ro, specialistii in nutritie sustin ca oamenii au nevoie doar de asa-numita doza zilnica recomandata (DZR) de anumite vitamine sau minerale care poate fi obtinuta dintr-o dieta obisnuita, in vreme ce reprezentantii industriei producatoare de medicamente sustin
ca alimentele nu contin suficiente vitamine, deci oamenii au nevoie de cantitati mai mari, ce pot fi procurate din suplimente.

Studiile au aratat ca persoanele care consuma multe fructe si legume au o incidenta mai mica a bolilor de inima si a cancerelor si traiesc mai mult. Si asta datorita cantitatii mari de antioxidanti pe care fructele si legumele, in stare naturala, o contin.

De aici, o concluzie aparent foarte logica; daca oamenii care mananca fructe si legume sunt mai sanatosi, atunci si cei care iau suplimente de antioxidanti vor fi mai sanatosi.
In realitate, insa, dr. Offit sustine ca aceste persoane care iau suplimente s-ar putea sa fie mai putin sanatoase. Antioxidantii din vitamine sau suplimente alimentare nu fac bine organismului.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.