SOCANT! Femeia care a renuntat la copil din cauza ca II ERA FRICA sa nasca! Cum a ajuns sa aiba o asemenea fobie FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 09:50

O femeie care suferea de o fobie extrema legata de sarcina a povestit despre suferinta prin care a trecut din cauza avortului.

Devastata, Charlotte Arnold a fost nevoita sa renunte la copil in ultimele saptamani de sarcina, asta desi isi dorea cu disperare sa fie mama.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/femeie1-44fc5e403e59608b1b78a9b1cfb41bc3.JPG
Fobia i s-a dezvoltat din cauza pierderii primului copil. Mai avea cateva saptamani si nastea. O statistica spune ca tokofobia este frica de nastere si o femeie din sase poate fi afectata de aceast simptom. Multi nu inteleg acest lucru, spune un medic, insa exista cazuri in care femeile nu isi duc sarcina pana la capat din cauza fricii.


"Eram disperata sa devin mama, insa prea terifiata sa duc sarcina la bun sfarsit. Cum am aflat ca sunt insarcinata, am inceput sa sufar de atac de panica si stari de anxietate." 

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/femeie2-a2b4fe296ec105a17ab43589a5aba6c7.JPG
"Am hotarat sa fac intrerupere de sarcina si a fost cel mai greu moment din viata mea, insa am stiut ca nu e nicio cale sa o duc la bun sfarsit fara sa am o cadere nervoasa." 


"Am parasit clinica in lacrimi. Aveam inima franta pe de o parte, insa am fost usurata pentru ca nu am trecut printr-o nastere".

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/femeie3-cff1cb7f2d70619652f8282a0b6a7937.JPG
"Am simtit ca nu aveam nicio alegere. Eram impietrita. Sper, ca prin acesta marturie, oamenii sa vada sis a inteleaga prin ce trec femeile ca mine".

Potrivit oamenilor de stiinta, aceasta stare are doua cause: In primul rand, tokofobia se refera la femeile fara copii care au o teama morbida de sarcina sau nastere si nu au fost in stare sa dea nastere unor copii.


In al doilea rand, tokofobia afecteaza femeile care au trecut printr-o experienta socanta in legatura cu o sarcina care le da o stare proasta emotionala si li se face frica sa mai aiba si alti copii.

Corvoada lui Charlotte a inceput in 2007 cand ea si iubitul ei, Mario Ecomomou au aflat ca ea este insarcinata. Ea isi aminteste: Am fost socati, dar incantati. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu mama. 


Sarcina a decurs normal, insa in saptamana 34, Charlotte nu a mai simtit ca bebelusul se misca timp de cateva ore. Deoarece era obisnuita sa fie foarte active, ea si Mario au chemat doctorul.

"La o ecografie cu ultrasunete au descoperit ca bebelusul murise. Mi-am amintit cum medicul a spus ca: “Nu mai e in viata.” Nu intelegeam ce spune. Trebuia sa nasc, unde era copilul meu? Apoi m-am gandit ca a murit.
Nu puteam sa suport gandul".

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/femeie4-d1952ea1823e885a54a9840d3cc156d0.JPG
"Medicul a spus ca cel mai probabil fiul meu s-a sufocat in pantece. A fost ingrozitor. Apoi mi-au spus ca trebuie sa-l nasc. Nu eram in stare si mi-au facut cezariana".

Charlotte povesteste cum medicii nu i-au dat voie sa isi vada copilul si cum i l-au dus la frigider. Pana la urma, a reusit sa il vada si sa ii stranga manuta.
Cuplul si-a inmormantat copilul langa tatal lui Mario.

Un an mai tarziu, Charlotte a ramas din nou insarcinata. "Imi doream un copil, insa eram terifiata. Ma gandeam ca se va intampla iar acelasi lucru. Sufeream atacuri de panica. Stiam ca pur si simplu n-o sa fiu in stare sa duc sarcina la bun sfarsit. Oricat mi-as fi dorit un copil, eram prea speriata. Nu vroiam sa ii spun lui mario de temerile mele, insa a inteles si mi-a zis ca orice decizie iau, el ma sprijina".

In cele din urma, femeia a avortat.

*foto: shutterstock.com

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.