Pregatiti-va sa notati ingredientele! Zambetul si bucuria copiilor, va merita tot efortul depus! Daca le-ati notat sa trecem la treaba. Separam ouale si dam repede albusul cu zaharul si cu sare la mixer, la batut. Amestecam bine, pana se omogenizeaza. Adaugam albusurile batute spuma si faina in ploaie. Turnam compozitia in forma rotunda si o bagam in cuptorul incalzit.
Cat am bate din palme, blatul este gata! Il scoatem din forma, il taiem in trei straturi si-l insiropam cu apa, zahar si esenta de capsuni.
Apoi il lasam sa se odihneasca. Intre timp ne apucam sa facem crema de vanilie pentru tortul nostru prichindel. Intr-un vas mare punem zaharul si laptele. Apoi le punem pe foc. Imediat mestecam restul ingredientelor.
Tragem cu ochiul la ingredientele de pe foc si cat au inceput sa clocoteasca adaugam si ultima parte a compozitiei. Amestecam cu incredere si cand s-a ingrosat, o punem la rece pentru o ora.
Scoatem crema rece peste care punem frisca si suntem gata de umplut tortul. Il lasam pentru inca o ora la frigider si apoi este gata de ornat.
Cu putina indemanare si atentie, puteti realiza un tort delicios pentru copiii dumneavoastra! Totusi daca timpul nu va permite, cofetariile va asteapta cu oferte pentru toate buzunarele si gusturile.