POVESTE EMOTIONANTA. Face obiecte de arta din deseuri, iar din banii stransi ii cumpara medicamente fiului ei GRAV BOLNAV VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:02

O mama care nu se da batuta si face orice pentru a-si ajuta copilul in suferinta!

Borcanul a prins viata ca prin minune in mainile Gabrielei si s-a transformat intr-un glob de sticla stralucitor in care visele devin realitate. Mainile femeii fac din nimicuri adevarate minuni. Din orice, dar nu si din suferinta baietelului ei. Mihaita sufera de un tip de scleroza, inca de la varsta de 3 ani si jumatate. Pe cat de infioratoare este boala, pe atat de nedreapta pare aparitia ei.

Nimic nu prevestea nenorocirea pana intr-o zi, cand i s-a facut brusc rau, avea febra.
Speriata, biata femeie l-a dus la un spital din Urziceni. Durerea a luat locul revoltei, iar Gabriela s-a resemnat si si-a dus copilul la un spital din Capitala. Putin mai tarziu a vazut si-o licarire. Boala n-are leac, dar, ca prin minune parca, la Mihaita a functionat un medicament.

De atunci, medicamentul s-a luptat cu boala si a reusit, dar cu pretul mainilor mamei sale. 600 de lei, atat costa tratamentul care nici macar nu se gaseste pe piata din Romania.
Pentru Gabriela, acesti bani inseamna singurul venit in casa, adica ajutorul pe care-l primeste in calitate de insotitor al baietelului sau.

Sticle, hartii, cutii, recipiente, orice obiect intra in mainile Gabrielei capata o poveste. Privirea o da de gol. E istovita de munca, dar mai ales de grija zilei de maine. Va avea si luna viitoare bani pentru medicamentele copilului ei? Trebuie sa aiba, de asta depinde viata lui Mihaita.
Cu ochii fixati pe bucata de plastic, Gabriela isi scoate tuburile cu vopsele.

O masuta invechita ii este biroul de lucru. Aglomerate in sertarele scorojite, pensulele si culorile par adevarate desfatari pentru artista noastra. Doar ea stie cu ce amar le capata. Are totusi noroc pentru ca unii i le doneaza. Nu face risipa, stie ca luna viitoare e posibil sa nu mai aiba.

Cu grija, isi aranjeaza coltisorul cu "bijuterii".
Nici n-ai zice ca toate aceste bibelouri si ornamente au fost candva gunoaie.
N-are un magazin al ei, dar si-ar dori. Pana atunci, o prietena i le vinde pe taraba ei cu legume. Brosele au ramas, nimeni nu le-a vrut. Poate maine, cineva se va opri pret de cateva secunde si va spune: "O brosa, va rog!" Asa, Mihaita va avea in continuare medicamentele care-l tin in viata.


 

Taguri: