Priviti ce OPERE DE ARTA se pot face doar cu o bucata de sarma VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 23:25

Paul se descrie ca fiind un artist independent. Foloseste sarma galvanizata sau pe cea neagra, iar pentru ca obiectele sa reziste in timp, cateodata le vopseste.

Undeva prin 2007, artistul a inceput sa dezvolte un proiect pe care nimeni altcineva pana atunci nu il pusese in practica: art bending. Pentru asta are nevoie doar de sarma, un patent si niste manusi. Atat!

Cum toate sunt deja pregatite munca poate incepe. Ce este special in creatia lui e ca obiectele sunt facute dintr-o singura bucata de sarma, fara a fi necesara sudura.

" Conceptul imi apartine in totalitate nu mai face nimeni cel putin in Europa nu am vazut.
Mai era un personaj in Statele Unite care facea diferite portrete, dar foarte minimalist. O alta linie, alt material, total diferit
", a declarat artistul. In jur de 100 de piese, de diferite modele face artistul pe luna. Nu creeaza mai multe tocmai din dorinta de a pastra unicitatea obiectelor in masura in care se poate. Gradina lui e plina de creatii. Niste floricele ce nu necesita udarea au inflorit la el in curte.


Pentru o mica demonstratie artistica, Paul s-a pus pe treaba. Ba chiar, bucuros ca echipa Kanal D i-a calcat pragul atelierului, ne-a facut logo-ul. Femei, suport de bijuterii, suport de fotografii, paianjeni, diadema, mana de om. Toate facute din sarma, insa, doar una dintre lucrari are acel ceva.! Numele ei este "Dragoste ciudata" si s-a vandut cu 500 de euro.

Chiar daca proiectul sau nu este tocmai la inceput, promovarea si-o face printre prieteni.
Ofera gratis obiectele create de el, dar uneori le si vinde. In afara de cele care necesita multa munca, si care depasesc uneori 300 de euro, unele valoreaza o nimica toata. De pilda, floarea o vinde cu 10 lei si rezista atat cat vrem noi.