Vesti bune pentru soferi! De acum rovinieta poate fi platita direct de pe telefonul mobil

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:25

Soferii din Romania pot sa achite de acum contravaloarea rovinietei direct de pe telefonul mobil, facand economie de timp si evitand situatiile unor eventuale amenzi.

Acest lucru se poate realiza prin intermediul auto.ro, o aplicatie extrem de utila in situatia in care soferii se afla deja la drum si nu au rovinieta platita, achizitia acesteia fiind virtual instantanee.

 

Rovinieta se primeste atat prin e-mail cât si prin sms in doar cateva minute. De asemenea, soferii pot plati rovinieta si prin intermediul unui SMS in retelele Orange si Vodafone la numarul 7500, ca urmare a unei initiative a Ministerului Transporturilor.

 

Prin acest serviciu pot fi achizitionate roviniete pentru o durata de o zi sau sapte zile. Potrivit CNADNR, costul asociat emiterii rovinietei cu o durata sapte zile este de 2,74 euro pentru un auturism si de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului.

 

Sursa: ReFresh.ro.