Noi DEZVALUIRIi despre ultimele zile din viata lui Michael Jackson: "Era muribund. Spunea ca Dumnezeu ii vorbea"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 10 nov 2020, 11:45

Michael Jackson era "muribund" in timpul repetitiilor pentru seria de spectacole "This Is It" si compania organizatoare AEG, care monitoriza sanatatea artistului, nu a reactionat in fata acestor semnale de alarma, a declarat un martor in procesul dintre familia megastarului si grupul AEG.

 Absentele continue ale cantaretului Michael Jackson de la repetitiile pentru seria de concerte "This Is It", pe care le pregatea in momentul mortii sale, pe 25 iunie 2009, ca si "slabiciunea fizica extrema" reprezentau o sursa de ingrijorare pentru anturajul sau profesional, a declarat Alif Sankey, producatoarea asociata a acelor spectacole.

Alif Sankey, care lucra in stransa colaborare cu Kenny Ortega, producatorul general al show-urilor si cel mai apropiat colaborator al lui Michael Jackson la acest proiect, a spus ca, la inceputul lunii iunie 2009, a inceput sa fie "foarte ingrijorata" in legatura cu starea de sanatate a cantaretului.


Ingrijorarile ei au devenit tot mai mari de la o saptamana la alta, pe masura ce trupul "regelui muzicii pop" parea sa devina tot mai "subtire" pana cand a devenit "extrem de subtire".

In prima saptamana din iunie 2009, atunci cand erau turnate secventele video care urmau sa apara in timpul spectacolului, Michael Jackson trebuia sa vina in fiecare zi la repetitii, dar s-a prezentat o singura data.


Pe 19 iunie, spune Alif Sankey, cantaretul a venit sa isi vada echipa de colaboratori, dar nu a efectuat repetitia prevazuta. "Nu se simtea bine in acea seara. Kenny mi-a spus ca i-a masat picioarele si ca el (Michael Jackson) i-a spus ca Dumnezeu ii vorbea", a povestit aceasta.

La plecarea starului, ea si Kenny Ortega au inceput sa planga, pentru ca megastarul "nu mai vorbea coerent".
"Eram extrem de ingrijorata", a adaugat ea.

Putin mai tarziu in aceeasi seara, cand era pe drumul spre casa, Alif Sankey si-a oprit automobilul si i-a telefonat lui Kenny Ortega, la ora locala 01.30. "Aveam impresia, foarte puternica de altfel, ca Michael Jackson era pe cale sa moara", a spus ea.

"I-ati spus acest lucru lui Kenny Ortega?", a intrebat-o Brian Panish, avocatul familiei Jackson, care a cerut despagubiri de 40 de miliarde de dolari de la compania AEG, pe care a acuzat-o ca a neglijat sanatatea cantaretului.


"Da. Eram foarte nervoasa si tipam in acele momente. I-am spus ca trebuie sa il ducem imediat la spital", a raspuns aceasta.

"Te rog, fa ceva, te rog. Nu incetam sa ii repet aceste cuvinte", a spus ea. "De ce nimeni nu vede ceea ce vad eu? Promite-mi ca vei merge la el si ca vei face ceva. Kenny Ortega mi-a promis ca asa va face si eu m-am dus acasa", a continuat ea.

"Ati asistat la vreo actiune initiata de cineva de la AEG?", a intrebat-o avocatul Panish. "Nu", a afirmat martorul.

Brian Panish a profitat de marturia depusa de Sankey pentru a prezenta juratillor mai multe e-mail-uri care au circulat intre echipa artistica a spectacolului- Kenny Ortega si coregraful Travis Payne- si directorii de la AEG Paul Gongaware si Randy Phillips.

In mai multe e-mail-uri, Kenny Ortega cerea companiei AEG o monitorizare medicala specifica, in plus fata de aceea asigurata de Conrad Murray, medicul personal al cantaretului, condamnat in 2011 la patru ani de inchisoare pentru
ucidere involuntara a lui Michael Jackson.

"Personal, cred ca ar trebui sa aiba un nutritionist excelent si un fizioterapeut care sa il monitorizeze in mod regulat", ii scria Ortega lui Gongware, dupa o prestatie slaba a starului la una dintre repetitii.

Intr-un alt mesaj, pe 14 iunie, Kenny Ortega a insistat: "Cred ca el are cu adevarat nevoie de sfaturi pentru a se hrani corect si de fizioterapie, pentru a-si masa muschii obositi si ranile. Nu e intr-o forma buna. Cred ca sufera. Ii este greu sa munceasca. Ne mai raman doar 20 de zile, nu putem sa il lasam sa se prabuseasca".

In contrainterogatoriul lor, avocatii companiei AEG au incercat sa puna accentul pe pozitia secundara ocupata de Alif Sankey in productia spectacolului si pe caracterul episodic al intalnirilor- descrise ca "simple momente"- pe care aceasta le-a avut cu Michael Jackson, care nu i-ar fi permis sa evalueze corect starea de sanatate a megastarului.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul il folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului sau, Conrad Murray.(  sursa Mediafax)