Vizantea, comuna in care localnicii fac SPA in curte, la butoi VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 00:00

Vizantea, o comuna ca toate celelalte care nu ar iesi cu nimic in evidenta daca la marginea ei nu s-ar afla o balta sulfurosa, despre care se spune ca face minuni!

Valentin Sandru, originar din Vizantea, judetul Vrancea,  isi pregasteste de zor baza de tratament din curte: Pietrele pe care le incalzeste la foc si butoaiele in care clientii cu oasele bolnave se vor scufunda in curand. Si sa nu va ganditi ca nu are si musterii.

De acum si pana la toamna omul nu lucreaza decat cu programare. Nu are el tarif de cinci stele, dar pentru cazarea in camera din fata si tratamentul la butoi incaseaza cateva zeci de lei pe zi.
Mai rau e cand ploua afara, pentru ca pacientii sunt mutati cu tot cu butoiul cu apa sulfuroasa din curte, in grajd.

Nea Sandru nu e singurul din sat care se ocupa cu astfel de tratamente. De la balta sulfuroasa, aflata la cativa kilometri, oamenii aduc apa cu butoaiele. Se spune ca face minuni pentru tratarea bolilor de stomac, ochi si piele.

De peste 20 de ani primarul din Vizantea a inaintat nenumarate memorii pentru ca zona sa fie valorificata si transformata in statiune balneo-climaterica.
Abia acum mai marii de la Bucuresti i-au dat asigurari ca proiectul va fi aprobat. Pana una alta, pensiunile si hotelurile raman doar pe hartie, iar butoiul din curtea lui nea Sandru, ramane singura procedura terapeutica. Edilul spune ca pana nu vede banii nu mai crede nimic.