REVOLTATOR! Monumente istorice EMBLEMATICE pentru municipiul Focsani, lasate in PARAGINA de autoritati VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 00:05

Bucati de caramida lipsa, geamuri sparte, covoare intinse la uscat si mizerie cat cuprinde.

Altadata, una dintre cladirile emblematice ale tragului Foscanilor, acum, o ruina. Ceea ce va aratam este o casa declarata monument istoric, si care ar trebui sa fie ingrijita de stat. Numai ca, pe langa faptul ca autoritatile nu au investit nici macar un leu ca sa o puna pe picioare, au transformat-o in locuinta sociala.

Primaria recunoaste ca le-a dat voie familiilor de romi sa locuiasca aici, insa nu le pot evacua, atat timp cat sunt la zi cu chiria.

Cei mai suparati de deteriorarea monumentului istoric sunt cei de la Directia de Cultura. Nu inteleg cum autoritatile au permis bataia de joc, din moment ce vorbim despre patrimoniul national.

E regretabil ca, cel putin in Focsani, nu este singurul monument, gata sa se darame. O alta cladire, in care s-a scris istoria acestei tari, este Casa Apostoleanu. Aici s-a semnat armistitiul dintre Romania si Puterile Centrale din primul razboi mondial.


Prinsa pe picior gresit, primaria Focsani nu prea a oferit argumente concrete. A promis, insa, ca va inainta un proiect pentru reabilitarea caselor monument istoric din Focsani. Asta daca nu cumva, pana atunci, cladirile se vor prabusi.

 

Taguri: