Ce RISCA copiii ai caror parinti ii OBLIGA sa manance tot din farfurie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:40

Specialistii sustin ca numarul parintilor care isi obliga copiii sa manace tot din farfurie este in crestere.

Nu se poate spune exact care este motivul ce il indeamna pe un parinte sa isi forteze copilul sa manance tot din farfurie in timpul mesei. Fie ca nu vor sa arunce mancarea sau din teama ca odraslele lor sa nu ramana subnutrite, parintii nu isi dau seaman la ce riscuri isi supun copiii.

Stomacul acestora se va obisnui sa fie tot timpul plin, iar micutii nu vor putea realiza cand s-au saturat.
Lucru care este esential pentru o buna digestie! Acest obicei al parintilor nu face decat sa mareasca sansele ca micutii sa faca diabet.

Copiii trebuie sa manance atat cat simt ei ca au nevoie. Este foarte important pentru ei sa stie cand s-au saturat. Obiceiurile alimentare s-au schimbat foarte mult in ultimul timp, la fel si calitatea alimentelor. Portiile pe care le manaca un individ sunt mult mai mari comparativ cu cele din anii 1950 – 1960 cand nu exista obezitate sau riscul ca un individ sa faca diabet era mult mai scazut.


Marimea portiilor alimentare a crescut foarte mult in timp, iar daca iti incurajezi copilul sa manace tot din farfurie, el va lua ca indicator al saturatiei cantitatea dintr-o farfurie sau recipientul in care se serveste mancarea, organismul sau nemaiputandu-se baza pe indicatori interni care sa induca senzatia de satietate sau de foame ”, a declarat Katie Loth, nutritionist.

Specialistii sustin ca, in primul rand parintii sunt cei responsabili de obezitatea crescuta in randul copiilor.
Si asta pentru ca nu stiu cu exactitate care ar trebui sa fie greutatea normala a unui copil in functie de varsta pe care o are. Este important ca, atat parintii, cat si copiii, sa cunoasca cat trebuie sa manace la o masa, dar si cand sa se opreasca.



 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.