Cum sa fii sigur ca MIELUL nu latra de Paste! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:40

Doamnelor, au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la Pasti, sunt sigura ca deja va ganditi la ce sa puneti pe masa, insa va propun ca astazi sa ascultam sfaturile unui expert in alimentatie publica.

 Vom invata cum putem deosebi un produs vechi de unul proaspat.

Primul popas, carnea de miel. Inainte de a scoate banii din portofel, trebuie sa ne asiguram ca respectiva carcasa poarta insemnul unei stampile ovale, care ne garanteaza ca mielul este bun de consumat. Iar daca vrem sa fim si mai precauti.....dar mai bine sa ascultam sfatul specialistului.

Carnea de caine are o fibra rosie, violacee pe cand cea de miel este roz, mult mai deschisa.
Iar grasimea la miel este amplasat imediat sub tesut si este sfaramicioasa, pe cand la caine, grasimea este alb cenusiu si este foarte untoasa.

Ei bine, daca v-ati notat aceste detalii, putem continua cumparaturile. Sunt romani care prefera pestele in locul mielului.....ce ar trebui sa urmarim ca sa fim siguri ca vorbim despre un produs proaspat.

Daca nu vreti sa va treziti in sacosa cu un peste alterat pe care sa-l aruncati la gunoi sau mai grav, pe care sa il mancati si sa va imbolnaviti, trebuie sa mai fiti atenti la urmatoarele detalii.


Si pentru ca ne aprovizionam pentru Sfinta Sarbatoare a Pasteului trebuie neaparat sa vorbim si despre oua. Rosu sau alb? Ce oua alegem? Acesta rosu este mult mai rezistent ...Chiar daca la ouale albe, culoare se difuzeaza mult mai usor, sunt mult mai sensibile si se crapa foarte usor la fiert.

In cazul oualor de tara, neetichetate specialistii ne recomanda un test simplu. Puneti oul intr-un bol cu apa rece.
Daca se scufunda inseamna ca este proaspat si poata fi consumat, iar daca se ridica la suprafata trebuie sa-l aruncati.


Ei, dar ouale trebuie inrosite. Sa alegem deci si vopseaua: una ambalata si etichetata corespunzator. Cu altre cuvinte daca alegem o vopsea de la coltul strazii exista un risc ca aceasta sa treaca dincolo de coaja oului so sa ne imbolnaveasca, mai ales copiii, batranii care au un organism mai sensibil.


In momentul in care trece de termenul de valabilitate, culoarea se modifica, este galbuie, ...este mai apoasa si daca o gustam, este amaruie.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.