STRANUTUL SI PERSONALITATEA. Afla ce fel esti in functie de modul in care stranuti!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:42

Stranutul este un act reflex al organismului constand intr-o expiratie fortata.

Poate fi declansat de iritatii cum ar fi polen, praf, microbi sau alti agenti care se infiltreaza in mucoasa nazala. Detectati de anumiti senzori care trimit semnale creierului, acesti “intrusi” vor fi expulzati din organism cu ajutorul stranutului, declansat de creier in urma informatiilor primite de la diferiti senzori neurologici.

Potrivit descopera.ro, un grup de cercetatori de la un centru din Chigaco a studiat comportamentul oamenilor atunci cand acestia stranuta.
Pe baza acestor observatii au putut concluziona ca si stranutul poate dezvalui cateva informatii pretioase despre personalitatea unui individ.

Stranut zgomotos – denota o personalitate carismatica, optimista, spontana, deschisa spre a cunoaste oameni si locuri noi.

Stranut discret – aceste persoane sunt oameni politicosi, prietenosi si plini de caldura care incearca mereu sa evite conflictele si sa nu deranjeze pe nimeni.

Cei care incearca sa evite un stranut sunt persoane stresate si agitate.
Sunt exigenti, adepti ai extenuarii fizice.

Cei care isi acopera gura atunci cand stranuta sunt persoane rezervate, ordonate, corecte. Le plac regulile, precizia si acuratetea.