"Dau masina de teren pe 100 de oi!" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 13:15

Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai, iata vine-n cale, se coboara la vale, o turma de oi. E toata a lui Catalin Arama, un tanar afacerist care nu aduce la nimic cu baciul din balade, muncitor la stana.

In mijlocul naturii, pe dealuri cat vezi cu ochii, vreo 300 de oi, cu tot cu miei, pasc linistite din iarba cea mai grasa si mai buna. Aici, pe pamanturile din Rediu, Catalin creste patru rase, alese pe spranceana: turcana noastra, carabasa, droper si sufolk. Cea din urma are un caracter aparte. Si tabieturi cat cuprinde!

Cand a venit criza, tanarul a fost nevoit sa traga obloanele la firma pe care o avea.
Simtind chemarea pamantului, s-a reorientat si a cerut bani de la Uniunea Europeana pentru infiintarea unei livezi, pe cateva zeci de hectare. N-a primit, dar nici nu s-a lasat batut: asa a ajuns sa-si cumpere primele oi. Si pentru ca vrea sa aiba mai multe, pana cand va obtine fondurile, a lasat un anunt. Cine-a spus ca trocul e invechit?

Are toate motivele sa-si doreasca extinderea stanei. Rasele pe care le creste au rolul lor pe masa romanului.
Unele sunt tinute pentru laptele si branza gustoase, altele pentru carne. In grajdul pentru oi, cat timp animalele sunt la stana, tanarul fermier creste gaini. Revenim la oile lui si aflam tanarul isi pregateste mieii de vanzare. Doar pe cei care sunt maricei si au peste 18 kilograme. Ieseanul spera ca pana in toamna sa poata avea cel putin 700 de mioare, ca ferma cu sa fie cu adevarat profitabila.