BUCATARIA MOLECURALA, ultima fita din gastronomie VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 19:25

Asa incepe o aventura gastronomica, in care fizica si chimia par sa faca minuni.

Uitati de toate regulile pe care le stiati in bucatarie si priviti transformarile care urmeaza. Va vor lasa cu gura cascata! Un fel de mancare principal nu este nici pe departe asa de simplu de obtinut. Fiecare ingredient este procesat in fel si chip, astfel ca nimic nu ramane la fel ca la inceput. Primul pe lista: ravioli din mazare.

In apa in care s-au lasat bulgarii de mazare, s-a adaugat sare calcica, un ingredient minune care acelereaza gelificarea.
Dupa nici 5 minute, rezultatul este uimitor. Aceleasi transformari se intampla si cu salata! Aproape ca nu ne-a venit sa credem cum din frunzele de salata, procesate si puse in recipente speciale, au iesit adevarate spaghete.

Si uite asa, putin cate putin, farfuria "moleculara" cu ravioli din mazare si spaghete din rucolla, a prins contur. Totul se serveste la rece! Nimic nu se compara cu o inghetata savuroasa si mai ales, foarte cremoasa.
Secretul ei sta intr-un ingriedient care va va ingheta sangele in vine la propriu! Inghetata se incorporeaza intr-o minunatie de desert care mai ca-ti lasa gura apa. Dupa ce ne-am rasfatat papilele gustative, am vrut sa aflam care sunt secretele de baza ale acestui stil culinar.

 

Taguri: