Stii cum sa alegi untul si care este cel mai bun tip? Chef Doru iti explica la ce trebuie sa fii atent VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:46

Pentru ca astazi, la Draga mea prietena, Chef Doru a pregatit croissante de casa, a explicat si cum trebuie ales untul pentru gatit si care este cel mai bun.

"Sunt 3 feluri de unt in comert: unul de 65%, unul de 82% si un unt de casa. Exista si unt de 40-45% grasime, dar este de cea mai slaba calitate. Este bun pentru a unge tavile sau pentru a face niste sanvisuri, dar nu il recomand".

Chef Doru a detaliat si a spus la ce poate fi folosit fiecare tip de unt in parte.

"Cu untul de 60-65% grasime putem sa facem sanvisuri, tot felul de preparate rapide.
Este un unt economic, foarte bun".

"Untul de 80-82-85% grasime este de cea mai buna calitate, pentru patiserie, pentru prajituri. Practic toate retetele de prajituri sunt ghidate dupa acest unt".