Isi risca viata la fiecare misiune, dar nu se plang! Ei sunt pilotii de vanatoare ai Romaniei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 nov 2020, 17:15

In praful campiei Baraganului, langa Fetesti, se duc luptele cu secundele.

Pregatire intensa, antrenament dur si un zbucium continuu in cautarea perfectiunii. Acele batalii nestiute si nevazute pentru ca cerul patriei sa fie mereu liber.

 

E misiunea pilotilor de vanatoare. Oameni nascuti pentru a stapini vazduhul. Desi aproape necunoscuti, ei sunt mandria tarii. Alunga inamicul de pe cer fara ca noi macar sa banuim. In mainile lor, sta soarta noastra, a tuturor.

 

Serban are doar 28 de ani.

Zboara deja de mai bine de 9 ani. E mereu acolo sus, printre nori. Piloteaza batranele Mig-uri 21 Lancer. Contestate de multi, dar iubite de ei, de piloti.

 

Avioanele au clipele numarate. Insa pana cand guvernantii vor gasi bani prin al tarii buget saracit, sunt singurele care au mai ramas sa ne apere. Iar pilotii au mare grija de ele.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

 

Sa fii pilot de vanatoare nu este atat de usor. Pilotii iau parte, mai intai, la un briefing. Primesc informatii despre conditiile meteo si despre misiunea pe care o au de indeplinit.

 

Apoi se duc in "celula de criza" si se echipeaza. Urmeaza verificarea avionului. pas cu pas. Surub cu surub. Sunt ca o familie. De cei de la sol depinde singuranta in zbor.

Nu exista loc de greseala sau ezitare.

 

Asa incepe ziua de zbor, iar acolo sus, printre nori inseamna pentru ei acasa! Trec peste neajunsuri. Trec peste greutati. Nu avem bani, iar tehnica e depasita. Cu toate acestea, pilotii zboara din pasiune. Pe orice vreme si in orice conditii. Fac parte dintre acei oameni care isi respecta tara.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.