Robert Cazaciuc, propus de Victor Ponta in functia de ministru al Justitiei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 11:15

Prim-ministrul, Victor Ponta i-a anuntat joi pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii de propunerea sa privind viitorul ministru al Justitiei.

Victor Ponta a declarat pentru Mediafax ca il propune pe Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, in functia de ministru al Justitiei. Premierul a adaugat ca a fost informat si presedintele Traian Basescu despre aceasta decizie politica. Potrivit lui Victor Ponta, seful statului" Nu a avut niciun fel de obiectie".

Premierul Victor Ponta a declarat la CSM ca va propune numirea lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei dupa ce va fi emis decretul de eliberare din magistratura a acestuia, Plenul CSM luand act de demisia lui din functia de procuror.

Victor Ponta a spus ca a participat la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a fost legal constituita, si a votat toate punctele de pe ordinea de zi.

Premierul a mai spus ca a solicitat Plenului CSM suplimentarea ordinii de zi cu analizarea cererii de demisie din magistratura a lui Robert Cazanciuc, solicitare care a fost aprobata. Ponta a precizat ca aceasta cerere va fi trimisa presedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din functie, dupa care va face propunerea de numire a lui Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei.