PROTEST in Piata Victoriei! Aproape 1000 de muncitori de la Oltchim cer sprijin Guvernului

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:55

Sindicalistii si muncitorii de la Oltchim cer Guvernului si premierului Victor Ponta sa rezolve situatia combinatului din Ramnicu Valcea.

Muncitorii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile timp de mai multe luni, dar si de faptul ca urmeaza sa fie disponibilizati. Protestatarii scandeaza lozinci precum “Vrem sa muncim!”, “Jos Guvernul”, “Ponta, murim de foame! Asta-i tara ta?” si “Jos mafia!”.

Potrivit Mediafax, sindicalistii cer accesarea urgenta de catre SC Oltchim a capitalului de lucru in suma de 45 milioane de euro, necesar repunerii in functiune la 65 la suta din capacitatea instalatiilor din activul Ramnicu Valcea, urmata de repornirea instalatiilor Petrochimie Arpechim Pitesti, Monomer si Policlorura de vinil.


Totodata, sindicalistii solicita ca planul de reorganizare a companiei sa includa cu prioritate functionarea Oltchim cu toate instalatiile (inclusiv Petrochimie Pitesti, PVC si Monomer), dar si capitalizarea societatii prin majorarea capitalului social, prin conversia creantelor Electrica, AVAS, banci in actiuni.

Angajatii de la Oltchim mai solicita ca salariile si tichetele de masa restante ale salariatilor sa fie acordate pana in 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Ramnicu Valcea si Petrochimie Pitesti, sa se faca din procedura de insolventa, impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, in iunie 2013.