PREMIERA MEDICALA la Targu Mures! Pacientii care sufera de hipertensiune vor putea SCAPA DEFINITIV de aceasta afectiune VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 12:15

Dr. Benedek Imre, medic primar cardiolog si de medicina interna, a fost invitat in cadrul emisiunii “Draga mea prietena”.

Medicul a vorbit despre o realizarea unei interventii chirurgicale in urma careia pacientii cu hipertensiune vor avea tensiunea arteriala in limite normale. Hipertensiunea arterial se manifesta prin dureri de cap, cefalee, palpitatii, ameteli, tulburari de vedere.

Tensiunea normal trebuie sa fie sub 140 sistolica si sub 90, tensiunea diastolica. Pana la varsta menopauzei, femeile sunt avantajate si au o tensiune scazuta in principal datirta menstruatiei care regleaza circulatia sangelui.


Noua metoda de reglare a hipertensiunii arteriale consta in introducerea unui cater printr-o incizie nedureroasa, in arterala renala. Pacientul este anesteziat local, iar medicii vor realize o denervare a arterelor renala care consta in ablatia filetelor nervoase care vin si pleaca dinspre rinichi.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.