Stiti ce inseamna faina 000, 450, 550, 650 sau 1050? Chef Doru iti explica diferentele si iti spune cum trebuie sa le folosesti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:01

Pentru multe gospodine indicativele prezente pe pungile de faina reprezinta un mister. Chef Doru a vorbit astazi despre semnificatia lor.

"Sunt foarte multe tipuri de faina, sunt multe cifre acolo scrise pe pachetele de faina si asta inseamna ca lumea trebuie sa stie ce faina e buna la ce".

 

El a declarat ca aceste indicative ne spun cat de fina este faina si a oferit sfaturi de utilizare pentru fiecare tip in parte.

 

"Aceste indicative ne spun cat de grosiera sau cat de fina e faina.

1050 este faina integrala, adica faina cea mai dura, din tot bobul de grau. Faina integrala e foarte buna pentru paine, pentru foietaje, pentru placinte. In niciun caz nu este buna pentru prajituri foarte foarte fine", a spus Chef Doru.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

"Faina 550 sau 650 se poate folosi in toate tipurile de patiserie. Inclusiv faina de grau dur este undeva intre 550 si 650 granulatie", a adaugat el.

 

"Faina 000 si pana la granulatie de 450 este cea mai fina faina cu putinta. Ea poate fi folosita in cele mai fine aluaturi de patiserie, in cele mai delicate prajituri si asa mai departe. E buna pentru cozonac, dar e mai putin buna pentru paine, unde vrem sa avem un gust robust de la tarata".

 

Taguri: