Consumi CARNE in fiecare zi? Iata ce cred specialistii despre asta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:04

Specialistii au pareri diferite in ceea ce priveste consumul de carne.

Ca sa ne lamurim, am pornit de la singurul lucru pe care cele doua stiluri de alimentatie il au in comun: proteinele. Cei care nu consuma carne, isi acumuleaza energia din produsele care contin proteine vegetale. Daca mancam o portie de fasole boabe, sau doua oua, sau o bucata de branza si un pahar de lapte, putem sa obtinem aceeasi cantitate de proteine ca intr-un piept de pui. Atentie, insa, nu exista echivalente intre alemente.
O portie de piept de pui nu este egala cu o cantitate anume de branza sau alt aliment.

Desi sunt multe alimente care contin proteine, carnea detine suprematia. Insa chiar si asa, intre exces si consumul sanatos, e o granita foarte fina. Un adult sanatos nu ar trebui sa consume mai mult de 100 grame de carne pe zi. Consumul unei cantitati mari de carne este devastator pentru sanatate dar in mod ciudat, acelasi efect il are si excluderea ei completa din alimentatie.
Si asta din pricina faptului ca vitamina B12, vitamina B3 si unele minerale se gasesc doar in carne. Dietele vegetariene sunt recomandate doar daca exista vreo interdictie medicala care nu va permite sa consumati carne. Dar alimentatia omului trebuie sa fie una echilibrata, un amestec de proteine, fibre, vitamine si minerale.