UIMITOR! ACTRITA care a DORMIT intr-un CUB de sticla FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 11:15

O actrita americana a uimit vizitatorii celebrului Museum of Modern Art (MoMA) din New York, cand a facut parte din proiectul "Maybe" ce o prezinta pe artista dormind intr-un cub de sticla.

Tilda  Swinton a aparut sambata in premiera in proiect, dar aceasta nu va fi singura data cand actrita va dormi la MoMA. Ea va participa de cateva ori la acest proiect, la date care nu vor fi anuntate anterior, pana la finele anului, informeaza gothamist.com.
"Personalul muzeului nu stie cand (actrita) vine sa participe la proiect, decat in ziua respectiva. Dar astazi este aici toata ziua. Tot ce este in cubul sau de sticla sunt cateva perne si o carafa cu apa", a declarat pentru Gothamist o sursa ce lucreaza la MoMA.
Locul si data la care va fi prezentata instalatia in MoMA variaza.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/tilda1-ca630d335ecf043991e598a665753628.jpgInstalatia- performance din care face parte actrita americana este intitulata "The Maybe" si a fost prezentata pentru prima data la Londra in 1995, la The Serpentine Gallery. Swinton a conceput performance-ul si a apelat la artista Cornelia Parker pentru realizarea instalatiei. Dupa Londra, Swinton a mai aparut cu acest proiect la Museo Barracco din Roma.

Reprezentantii acestui muzeu au declarat ca unul din punctele esentiale ale acestui proiect este necunoscuta din jurul datei la care se va petrece.

"O parte integrala a acestui proiect este faptul ca nu exista un program oficial, nu exista nicio declaratie a unui artist si nicio declaratie a muzeului care sa completeze actul artistic efectiv si nicio imagine care sa promoveze actul artistic", au declarat reprezentantii Museo Baracco.


Tilda Swinton este una dintre cele mai proeminente si talentate actrite din generatia ei. A primit numeroase premii la festivalurile internationale de film, culminand cu premiul Oscar din 2008 pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul avocatei din filmul "Michael Clayton". Tot in acel an, ea a infiintat, cofinantat si produs un festival de film in orasul ei natal, Nairn, din Scotia.

Tilda Swinton si-a facut debutul pe marele ecran in 1986, in filmul "Caravaggio", regizat de Derek Jarman, care a primit Ursul de Argint in competitia Festivalului International de Film de la Berlin.
A avut o stransa colaborare artistica cu Jarman, pana la decesul acestuia in 1994, si a jucat in toate filmele sale. A scris scenariul si coprodus filmul "Derek", dedicat memoriei lui Jarman, in regia lui Isaac Julien, pe care l-a prezentat la Berlinala 2008, in cadrul sectiunii Panorama.  ( sursa Mediafax)

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.