Laseracupunctura reprezinta aplicarea unei surse de lumina laser, in general in spectru rosu si infrarosu, in punctele traditionale de acupunctura. Inainte de stimularea efectiva cu ajutorul acelor de lumina, pacientul este investigat cu atentie de medic.
Cabinetul doctorului Moldovan este plin de aparatura electronica si de tot felul de dispozitive de masurare, pentru ca aceasta terapie inseamna pe langa tratamente medicale si foarta multa fizica si matematica.
Aceasta doamna sufera de bruxism. Medicii i-au spus ca in Romania, in afara toxinei botulinice, nu exista niciun alt tratament pentru boala sa. Si domnul Nemes vine de aproape o saptamana in cabinetul medicului Moldovan.
Ei bine, medicul spune ca acest gen de terapie indeparteaza in primul rand durerea, fie ea cronica sau acuta, insa are efect si asupra altor afectiuni.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Terapia nu poate fi folosita in cazul gravidelor, al epilepticilor si al celor care au tulburari severe de ritm cardiac.
Medicii atrag atentia asupra celor care pretind ca sunt doctori specializati in terapiile alternative si care, din cauza lipsei de pregatire, pot agrava starea bolnavilor.
Din pacate, exista practicieni care n-au cunostinte nici cunostintele necesare si care au si rezultate negative.
O sedinta de laseroacupunctura tine intre 5 si 20 de minute, iar specialistii recomandata, in medie, 10 sedinte pe an. La nivel mondial, potrivit statisticilor, 7 din 10 oameni apeleaza la medicina complementara si alternativa.