Un TRATAMENT MINUNE i-ar putea ajuta pe specialisti sa rezolve criza antibioticelor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 09:20

Este un leac natural folosit de mii de ani la vindecarea ranilor si indepartarea infectiilor.

Mierea este tratamentul minune care i-ar putea ajuta pe specialisti in lupta contra micro-organismelor care vor deveni rezistente la antibiotice. Asa numita criza a antibioticelor este o teorie care, daca s-ar adeveri, ar insemna o catastrofa pentru omenire. Cercetatorii au avertizat ca este posibil ca in viitor bacteriile, virusurile si micro-organismele sa devina rezistente la tratamentul cu antibiotice. Ar fi ca si cum am intoarce ceasul in urma si omenirea ar ajunge din nou in vremurile in care o simpla taietura ar putea pune in pericol viata unui om.


Un studiu recent a aratat ca mierea de flori de manuka, un arbore original din Australia si Noua Zeelanda, are proprietatea de a lupta cu succes contra bacteriilor care provoaca infectii de temut in organism si rani cronice. Expertii au analizat componentele care inhiba dezvoltarea bacteriilor si au descoperit ca mierea de flori de manuka reduce numarul bacteriilor mai efficient decat unguentele si tratamentele cu antibiotic.

Mierea de manuka ar trebui sa fie primul medicament la care sa recurgem in cazul ranilor si infectiilor ”, a declarat profesorul Liz Harry de la Universitatea de
Tehnologie din Sidney. Mai ales ca uneori, daca sunt nepotrivite pentru un anumit tip de infectie, tratamentele cu antibiotice cresc numarul bacteriilor in loc sa le distruga. Mierea de manuka are o capacitate de distrugere a bacteriilor de patru ori mai mare decat un antiseptic standard. Este folosita in special la vindecarea ranilor, a ulcerului si a ranilor stomacale, a eczemelor, contra acneei si intepaturilor de insecte.

Flori de manuka
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/manuka-5d5f855395d88cc07dfb9ecb854c68ab.jpg

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.