UIMITOR! S-au VINDECAT COMPLET de virusul HIV. Afla cum a fost posibil!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 08 nov 2020, 07:40

Medicina a facut progrese enorme in ceea ce priveste vindecarea de virusul HIV, respectiv SIDA.

Oamenii de stiinta au pus la punct un tratament care ajuta organismul sa inlature in totalitate virusul HIV din organism daca acesta este luat in primele zece saptamani de la infectare. Pana acum 14 adulti au reusit sa se vindece complet de SIDA cu ajutorul acestui tratament revolutionar, iar specialistii sustin ca unul din zece bolnavi infectati are sansa prelungirii vietii in conditii optime daca se trateaza in fazele incipiente ale bolii.
Acest tratament reprezinta un adevarat progres al medicini in lupta contra virusului HIV deoarece inseamna ca boala nu va mai avansa, iar virusul va putea fi tinut sub control chiar daca o persoana este seropozitiva.

Totusi, pana acum, acest tratament s-a dovedit eficient doar la unul din zece bolnavi infectati. Specialistii spera sa gaseasca un tratament functional daca din ce in ce mai multi bolnavi ar incepe terapia in fazele incipiente la infectarii cu HIV.
Din pacate, insa, cei mai multi seropozitivi sunt depistati abia dupa ce sindromul imunodeficientei umane (SIDA) s-a instalat deja in organism.

In Franta, 14 pacienti care au inceput noul tratament in cel mult zece saptamani de la infectarea cu HIV au reusit dupa trei ani sa scape de SIDA. Sindromul imunodeficientei nu numai ca nu s-a instalat, dar organismul a reusit sa elimine complet virusul.

" Tratamentul in faza incipienta a limitat inmultirea virusului si mutatiile genetice ale acestuia permitand sistemului imunitar sa raspunda contra bolii.
Un asemenea tratament tine infectia sub control
", a declarat Christine Rouzioux, profesor la Spitalul Necker si Universitatea Paris Descartes.

Potrivit ultimelor sondaje, la nivel global, 34 milioane de oameni sunt infectati cu virusul HIV. Acestia sunt sub observatie medicala si urmeaza tratamente antivirale pentru tot restul vietii lor. Medicamentele sunt foarte scumpe si au, de cele mai multe ori, efecte secundare. Specilaistii sustin ca numarul persoanelor nou infectate prin sange, cum ar transfuzii, sau pe cale sexuala, este in scadere.