Prima declaratie a Papei Francisc dupa alegerea sa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 aug 2021, 13:10

Aceasta este prima declaratie publica a Papei Francisc de la balconul central al bazilicii Sfantul Petru, facuta dupa alegerea sa, transmite AFP.

 "Frati si surori, buna seara!

Asa cum stiti, in timpul conclavului, s-a ales episcopul Romei. Se pare ca fratii mei cardinali au mers pana la capatul lumii, si iata-ne aici. Vreau sa va multumesc pentru sustinerea voastra, cea a comunitatii Dieceza de Roma si episcopului sau. Inainte de toate, as vrea sa spun o rugaciune pentru episcopul nostru emerit, Benedict al XVI-lea (aplauze). Sa ne rugam ca Domnul sa il binecuvanteze si Fecioara sa il aiba in paza.
(Francisc recita Tatal Nostru si Ave Maria). Iar acum, sa incepem acest drum, episcop si credinciosi. Aceasta cale a Bisericii Romei, care prezideaza in iubirea tuturor Bisericilor. O cale a fraternitatii, iubirii, increderii intre noi. Sa ne rugam mereu unul pentru celalalt si sa ne rugam pentru lume, pentru existenta unei mari fraternitati. Vreau ca aceasta cale a Bisericii si cea a cardinalului vicar sa ma ajute sa sustin(.)
evanghelizarea. Am o rugaminte, inainte de a va da binecuvantarea mea, v-as cere sa va rugati pentru mine, ca binecuvantare a oamenilor pentru episcopul lor (acesta se inclina pentru a primi binecuvantarea credinciosilor sai). Maine, ma voi ruga la Fecioara pentru ca ea sa apere orasul Romei. Pe maine, pe curand. Noapte buna si odihna placuta."( sursa Mediafax)

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.