Motivul HALUCINANT pentru care o companie de asfaltat drumurile si-a SUSPENDAT lucrarile VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 15:10

In comuna Taga din judetul Cluj, autoritatile si localnicii se confrunta cu o problema serios de comica!

Se pare ca firma angajata sa asfalteze drumurile nu isi poate continua luacrarile din cauza unor pasari ocrotite prin lege care isi fac cuiburile in gropile de pe drum. Sa vezi si sa nu crezi! O investitie de milioane bate pasul pe loc din cauza unor inaripate. Unele pe care putini le-au vazut si pe care aproape nimeni nu le recunoaste, oricat de lung s-ar uita la ele. Pasarile salbatice din Taga isi vor depune ouale in perioada urmatoare si, fara doar si poate, nu pot fi stresate de muncitorii si utilajele care-ar roi pe santier.


Lucrearea intarzie. Banii se pierd, iar nervii soferilor sunt pusi la grea incercare. Oamenii au grija sa slalomeze cu masina printre gropi mai ceva decat autotatile de oua si cuiburi. Cei care fac naveta pe aici sunt cu nervii la pamant! Ce nu stiu oamenii este ca firma care a castigat licitatia pentru a reabilita drumul, nu s-ar fi ingrijit si de obtinerea avizului de mediu. Asa se face ca taman in ajunul lucrarilor, a aflat ca in zona exista o arie naturala ce trebuie protejata.
O masura obligatorie, intelegem. Cu atat mai putin in perioada aceasta, nimenui nu-i este ingaduit sa streseze pasarile din zona!

Desi scumpe la vedere, pasarile exista! Si-ar ascunde cuiburile, se pare, la numai cativa pasi de drum, in vegetatie. Departe de pradatori dar si de cmuncitorii care ar trebui sa asfalteze. Oamenii locului nu inteleg ei prea multe despre ce se intampla la nivel inalt. Ei stiu una si buna: Asa nu se mai poate continua! Lucru dovedit! infrastructura si grija fata de mediu nu fac casa buna!

 

Taguri: