Explozia l-a MUTILAT, dar nu l-a invins! Ajuta-l pe Darius, unul dintre politistii raniti in deflagratia de la Sighetul Marmatiei sa se refaca VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 23:50

Darius Perhaita, politistul ranit in cea de-a doua explozie de la Sighetul Marmatiei din 2012, are nevoie de un tratament costisitor pentru a se recupera.

El este Darius, unul dintre putinii oameni care se pot lauda ca au sfidat moartea, cand nimeni nu mai spera in vreo minune. In noua viata a pornit cu 1% sanse de supravieturie. Dorinta de a-si revedea familia i-a dat forta sa meraga mai departe si sa invinga. E greu de spus in cuvinte ce e in sufletul acestor oameni! Politistul, dintr-un barbat puternic, a ajuns asemeni unui copil. Nimic nu poate face singur: sotia il ajuta sa se spele, ii da sa manance si ii da sa bea cu paiul.


19 februarie 2012 a fost data care a schimbat cursul vietii lui Darius. Atunci, doua explozii au zguduit din temelii o intreaga cladire din Sighetu Marmatiei. Un om am murit, iar alti 21 raniti. Printre ei, si politistul, care poate spune cu mana pe inima ca a avut zile. Cosmarul insa abia incepea: cu luni chinuitoare de tratament, luni care pareau nesfarsite.

Explozia l-a mutilat! Fata, mainile, picioarele, inca poarta urmele nenorocirii.
Rau e si ca abia mai vede! Ca sa faca fata durerilor, medicii i-au indus coma. A urmat apoi o serie intreaga de operatii, dupa ce sotia, mama si colegii au donat grefe de piele.

Profesorul Ioan Lascar este cel care l-a ajutat sa supravietuiasca. Totusi, numai spitalizarea si tratamentul la Spitalul de Arsi, din Bucuresti, au costat o avere. Familia nu ar fi facut fata, daca nu ar fi fost decontate de stat: o zi de spitalizare a costat si 10 00 de euro.


Acum, ca sa mearga mai departe, Darius are nevoie de ajutor! Cele mai mari progrese le-ar putea face la o clinica din Austria, unde spitalizarea si medicamentele, vreme de 3 luni, il costa 90 000 de euro. Suma pe care nu o are. Impresionant e cat de aproape i-au fost colegii! Cat timp barbatul a fost in spital, l-au ajutat si cu o vorba buna, dar si cu banii de rate, pe care i-au strans luna de luna.


Ca sa se poata intoarce la serviciu, Darius are nevoie de recuperare. Sotia dar si parintii lui au deschis un cont bancar pentru cei care vor sa il ajute pe politist.

Contul bancar in lei este: RO96RNCB0286105095100001 PERHAITA LUCICA, BCR- B-DUL Regina Elisabeta, nr.5, sector 3, Bucuresti, Romania- SUCURSALA TUNARI
Contul bancar in euro: RO69RNCB0286105095100002 PERHAITA LUCICA, BCR- B-DUL Regina Elisabeta, nr.5,
sector 3, Bucuresti, Romania- SUCURSALA TUNARI