Suedeza cu suflet de romanca! Yvette, femeia care s-a indragostit total de tara noastra VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 18:15

La un pahar de vorba si o farfurie cu bucate traditionale bucovinene. Asa am intalnit-o pe Yvette.

Impleteste insa utilul cu placutul. Este in vacanta, dar se si documenteaza pentru a scrie o carte despre tara noastra. Ar fi a doua.

 

Oricine o va citi, se poate regasi in ea. Asa se mandreste suedeza cand vorbeste despre randurile asternute de-a lungul anilor despre coltul acesta de Europa.

 

Asta o spune cineva care vine chiar din cel mai Nordic punct al Suediei si care a invatat sa isi puna schiurile imediat ce a facut primii pasi.

 

Yvette este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni ambasadori neoficiali ai tarii noastre pe taram scandinav. Iar asta se intampla de ceva ani. Prima data, Yvette a pasit pe pamat romanesc in perioada comunismului, prin '85.

 

A pastrat chiar si o amintire de atunci. Ba si-a facut si un prieten. A redescoperit Romania dupa multa vreme, in 2011, dar s-a indragostit total.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

 

Uimitoare este si staruinta cu care Yvette se intoarce acum in Romania.

Isi aduce de fiecare data copiii, le arata tara. Vrea sa ii invete, spune ea, adevaratele valori, incepand cu cele mai simple.

 

Nimic din ce descopera aici nu tine pentru ea. Impresii, fotografii, toate sunt stranse in cartea sa. Dar ajung, instant, si pe retelele de socializare.

 

Asa ca de pe masa nu ii lipseste lui Yvette, pe langa bucatele traditionale romanesti, laptopul.

Tot ce face simte si imparte cu cei dragi.

 

La fel e si cu purtatul iilor cusute manual, cu care defileaza la fel de mandra, ba pe ulitele cine stie carui catun, ba pe bulevardele din Stockholm! In cinstea Romaniei.