Imbibati in miere si nuca, sunt BUNI de TE LINGI PE DEGETE! Iata cum trebuie sa pregatiti MUCENICII MOLDOVENESTI VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:27

Un an intreg au asteptat gospodinele sa pregateasca sfintisorii, care nu se pun pe masa decat pe 9 martie, atunci cand se stropesc din plin cu 44 de pahare.

Dar pana cand vom umple paharele, dam o fuga in bucataria unei modovence autentice care ne impartaseste reteta.

Laptele si zaharul se amesteca pe foc, timp in care se pregatesc ouale si faina. Nu multa, doar vreo 5 kilograme. Trebuie sa iasa suficienta coca cat sa sature gurile pofticiosilor.

Odata pregatite ingredientele, tanti Lucica trece la lucruri mai serioase. Framantatul de pilda, nu inainte sa adauge cu mare grija maiaua in muntele de faina.


Gospodina de meserie si soacra cu acte in regula, tanti Lucica o pune la treaba si pe nora. In timp ce nora da zor cu framantatul, soacra ii da cu gura inainte, ca sa iasa treaba buna nu de alta!

Timp de ora aluatul se tot framanta, dupa care se lasa inca o ora sa se odihneasca langa soba. Intre timp gospodinele pregatesc tavile, care se ung cu ulei.
Cand aluatul a crescut, doamnele trec la modelat. La patru maini, sfintisorii ies ca pe banda.

Odata formati mucenicii sunt pusi in cuptor vreme de o ora pana cand se rumenesc si sunt numai buni de imbracat in miere si nuca.