Bastinasii l-au vazut ca pe un salvator inca din momentul in care a pus piciorul pe continentul negru.
Omul de afaceri a acceptat, initial, propunerea unor americani, care l-au invitat sa li se alature voluntar intr-un program mondial de salvare a copiilor. Strainii au dus aparatura performanta in Niger si au sapat pana au dat de apa, iar romanul si-a folosit abilitatile de specialist in forarea fantanilor.
Banii nu au valoare in Niger pentru ca nu ai pe ce sa-i cheltuiesti. Asa i-a venit banateanului ideea sa cumpere capre pentru lapte.
Nu a transportat animale din Romania, ci le-a cumparat din Africa pentru ca cele de la noi nu s-ar fi adaptat in desert.
Impresionat de drama micutilor malnutriti, barbatul s-a apucat sa stranga bani si sa cumpere 125 de capre.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Barbatul marturiseste ca a vazut in Africa cele mai infricosatoare peisaje de pe pamant.
Fara iesire la mare, Nigerul se afla in zona de tranzitie dintre Sahara si savanele aride ale regiunii Sudan. Oamenii traiesc in conditii mizere, dorm in colibe improvizate, iar mancarea si apa sunt de multe ori un lux.
Cel mai tare l-a impresionat drama unui copil al carei mama a murit la doar o saptamana dupa nastere. Bunica i l-a pus in brate mai mult mort decat viu, iar sentimentul de tristete care l-a incercat atunci l-a marcat pentru totdeauna.
Liviu Neagoe a pus la punct cu ajutorul fundatiei americane care a deschis o clinica in Nigeria un program: mamele cu copii malnutriti primesc cate o capra pentru hrana. Femeile trebuie sa aduca saptamanal micutii la control pentru ca doctorii sa constate progresele.
Pe principiul "Dar din dar se face!", fiecare familie care a primit o capra trebuie sa doneze primul ied clinicii.
Pana acum, pese o sute de suflete se bucura ca au zilnic hrana. Romanul promite ca se va intoarce in Africa, unde are de gand sa foreze fantani chiar in mijlocul desertului.