SOCANT! Un fost angajat de la compania Mechel S-A SINUCIS. Colegii spun ca nu mai avea cu ce SA PLATEASCA ratele

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 12:25

Un fost angajat al combinatului Mechel din Campia Turzii a si-a socat familia si prietenii regurgand la un gest necugetat din disperare.

Fostul angajat fusese disponibilizat in data 10 februarie 2013, iar colegii acestuia sustin ca barbatul era disperat ca nu mai avea cu ce sa-si plateasca ratele. A fost gasit spanzurat marti seara in locuinta sa, cu doar o zi inainte de a implini 58 de ani. Fostul angajat avea rate la mai multe banci si nu si-a mai putut permite sa le achite din cauza ca nu primise inca salariile compensatorii.


Colegii nu stiu daca barbatul ar fi avut probleme de alta natura, in afara de stresul si tensiunea la care a fost supus in ultima vreme din cauza situatiei dramatice de la servici. Era tata a doua fete, iar cei care l-au cunoscut spun despre el ca era un muncitor nemaipomenit.

" Barbatul a lucrat ca strungar la laminorul 3 de la Mechel Campia Turzii.
A fost un muncitor nemaipomenit! Avea doua fete si si-a pus capat zilelor pentru ca nu mai putea face fata greutatilor financiare. Zilele trecute a fost somat de banca sa isi plateasca ratele si nu avea de unde
", a spus un fost coleg al barbatului.

In Campia Turzii, peste o suta de angajati disponibilizati vor protesta pentru a treia zi consecutiv in fata combinatului Mechel pentru neachitarea salariilor compensatorii.
Disponibilizarile au inceput in mai multe etape, inca din iunie 2012. Doina Pana,ministru delegat pentru Dialog Social, s-a intalnit cu reprezentantii conducerii combinatului Mechel, iar acestia au promis ca vor face toate demersurile necesare pentru acordarea platilor compensatorii.