Ce a vrut sa DEVINA Tom Cruise inainte de a fi actor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 11:35

Tom Cruise este in prezent unul dintre cei mai proeminenti membri ai cultului scientologic, insa, inainte de a deveni un star la Hollywood, credintele sale religioase erau cu totul altele.

 El era in adolescenta un catolic devotat care intentiona sa devina preot şi studia la un seminar romano-catolic din Ohio.Tom Cruise a fost dat afara din acea şcoala religioasa foarte stricta, dupa ce a furat alcool de la preotii din conducerea institutiei, potrivit celui mai bun prieten al sau din acea perioada.

Actorul, al carui nume real este Thomas Cruise Mapother al IV-lea, a avut parte de o copilarie dificila, din cauza abuzurilor comise de tatal sau.


Se pare ca adolescentul Tom şi-a gasit consolarea in seminarul romano-catolic şi a fost convins sa aplice la Seminarul Sfantul Francis din Cincinnati, Ohio, de parintele Ric Schneider."Tom a fost imediat captivat", a declarat acest preot. "Cred ca işi dorea sa primeasca o educatie buna. Parintii lui divortau şi era o perioada grea pentru el. Probabil acesta este motivul pentru care el a venit aici".

Adolescentul Cruise a fost admis la seminar in 1976, obtinand 110 puncte la un test pentru stabilirea coeficientului de inteligenta- scorul minim pentru a fi acceptat in seminar.


In cei doi ani pe care i-a petrecut la seminar, Tom Cruise a fost unul dintre cei mai activi membri ai clubului de teatru şi a participat cu mult entuziasm la competitiile artistice la care erau inscrise şi alte institutii religioase.
Cel mai bun prieten al sau de la seminar, Shane Dempler, sustine ca amandoi erau foarte devotati şi intentionau sa devina preoti.

Cu toate acestea, cei doi incalcau adeseori regulamentul institutiei şi ieşeau din cladirea seminarului pentru a fuma şi pentru a consuma alcool.


Incidentul, in urma caruia amandoi au fost somati sa paraseasca Seminarul Sfantul Francisc, s-a produs in 1977, atunci cand Tom Cruise şi Shane Dampler au decis sa profite de pe urma faptului ca preotii de la seminar urmau sa organizeze o petrecere.
Shane Dempler a intrat in camera in care erau depozitate bauturile alcoolice pentru petrecere şi i-a aruncat pe fereastra bunului sau prieten cateva sticle.

Cei doi au fost prinşi atunci cand alti studenti au fost prinşi in stare de ebrietate şi au fost nevoiti sa spuna preotilor de unde au obtinut sticlele cu alcool.


Directorul seminarului a contactat familiile Cruise şi Dampler, cerandu-le sa işi retraga fiii din acel seminar.Ulterior, actorul s-a convertit la cultul scientologic, destul de popular la Hollywood.

Se crede ca Tom Cruise este in prezent unul dintre cei mai puternici membri ai cultului, fiind in acelaşi timp un "avocat" proeminent al acestei organizatii religioase controversate.( sursa Mediafax)