Sanctiuni cu DESTITUIREA DIN FUNCTIE pentru cadrele medicale care au legat copii de paturi VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 19:05

Sunt imaginile care au socat o tara intreaga si care i-au facut pe mai marii din Sanatate sa ceara sanctionarea celor vinovati.

Ei bine, ce sanctiuni credeti ca au decis autoritatile buzoine in acest caz? Masurile dispuse si aprobate de spital sunt destituirea medicului sef de sectie si a asistentei sefe, precum si sanctionarea asistentei si infirmierei cu reducerea salariului cu 10% pe o perioada de 2 luni. Ca sa intelegeti mai bine, atat medicul cat si asistenta sunt destituiti doar din functiile de conducere. Ei vor lucra si de acum incolo in aceeasi sectie.


Reprezentantii Consiliului Judetean Buzau spun ca nu au reusit sa afle cine sunt cei care i-au legat efectiv pe micuti de pat, desi au discutat cu o o armata de cadre medicale si au cerut explicatii. In sectie se aflau 6 medici, 9 asistente, 2 infirmiere plus 27 de mame insotitoare la 27 de copii.

Imaginile care ii infatiseaza pe minorii legati cu fese de zabrelele patuturilor au fost filmate pe 28 ianuarie cu acceptul sefului de sectie de la acea vreme.
Imediat dupa difuzarea lor, medicii s-au aparat spunand ca astfel de practici sunt obisnuite in cazul copiilor cu probleme psihice.