Specialistii au ajuns la concluzia ca daca luam zinc atunci cand apar primele simptome ale racelii, avem sanse mari sa scapam de ea mai repede. In plus, zincul ajuta sistemul imunitar sa nu cedeze in fata bolii, evitand, astfel, aparitia complicatiilor. Expertii nu recomanda, insa, tratamentul cu zinc in cazul in care pacientul se afla in stare critica.
Rezultatele din laborator au aratat ca zincul reduce si inflamatiile din organism, putand fi recomandat si celor care sufera de reumatism sau alte boli ale articulatiilor.
Experimentele au demonstrate ca zincul inhiba o anumita substanta din sange care predispune la inflamatii. “
Daca exista o deficienta de zinc in organism, atunci sistemul imunitar nu mai functioneaza cum trebuie ”, a explicat profesorul Daren Knoell de la Ohio State University, coordinatorul studiului, adaugand ca acest lucru predispune organismul la inflamatii in exces sau diferite infectii.
Doza zilnica recomandata de zinc este intre 5,5 – 9,5 miligrame la barbati si intre 4 – 7 miligrame la femei.
Specialistii nu recomanda mai mult de 25 miligrame de zinc pe zi. Atentie, excesul de zinc in organism duce la anemie si osteoporoza! Nu uitati sa cereti sfatul medicului inainte de a lua acest supliment alimentar. In dieta zincul se gaseste in alimente precum carne rosie, carne de pui, lactate, fasole, nuci si grau integral.