MII DE ITALIENI fac pariuri pentru noul papa VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 06 nov 2020, 07:25

Nici nu s-a facut bine anuntul retragerii Papei, ca agentiile de pariuri au si fost luate cu asalt.

 Mii de italieni isi incearca deja norocul. Doar-doar s-or alege cu o mica avere de pe seama "inspiratiei divine".  Casele de pariuri ofera cote foarte bune pentru cei care se incumeta sa-si riste banii. Cei 4 cardinali favoriti la Pontificat pot tripla sau chiar mari suma pariata de cel putin 4 ori. Cap de lista in topul preferatilor caselor de pariuri pentru Scaunul Papal pare sa fie cardinalul Marc Ouellet. Un pariu de o suta de euro poate aduce in buzunarul pariorilor 350 de euro.


Pe locul doi in clasamentul "sfintilor" se afla la egalitate cardinalul Italian Angelo Scola, si Peter Turkson din Ghana. In fine, cardinalul Nigerian Francis Arinze este cotat si el cu sanse mari de a ajunge in scaunul papal. 

Colegiul sacru al Vaticanului, format din 120 cardinali, trebuie sa aleaga un succesor al Papei Benedict dupa data de 28 februarie, ziua in care actualul Papa se va retrage oficial din functie.
Insa dincolo de pariuri, controversele sunt mari. Profetiile unora anunta zile negre pentru catolici. Nostradamus si Sfantului Malchia au avut clarviziuni aproape identice: Benedict al 16-lea va fi ultimul papa adevarat!

Cei doi prezicatori nu au avut viziuni foarte optimiste asupra bisericii catolice, odata cu plecarea lui Benedict de la Pontificat. Ba chiar au prevazut un final. Sfantul Malachia, cel care parea sa anticipeze lista cu cei 112 papi, scria despre papa Benedict ca fiind cel de-al 111-lea.
SUCCESORUL SAU VA AVEA UN PONTIFICAT FOARTE SCURT, CARE VA DUCE LA DISPARITIA ORASULUI ROMA, MAI SCRIA SFANTUL MALACHIA. NU A FACUT INSA NICIO PREVIZIUNE CU PRIVIRE LA VIITORUL BISERICII CATOLICE. PE DE ALTA PARTE, DACA PREVIZIUNILE PARIORILOR SE VOR ADEVERI, ATUNCI AM PUTEA AVEA PRIMUL PAPA DE CULOARE DIN ISTORIE.

Si parca pentru a-i sustine previziunile, semnele divine nu se lasa deloc asteptate. In aceeasi zi in care Papa Benedict al 16-lea si-a anuntat retragerea, la doar cateva ore dupa anuntul official, basilica Sfantul Petru din incita Vaticanului a fost lovita de fulger.


Un semn divin, ar zice credinciosii….un sfarsit care se apropie, ar comenta superstitiosii! Fulgerul a venit in urma unei furtuni care a lovit Vaticanul in acea seara. Sageata luminoasa a cazut chiar pe crucea din centrul cupolei Bisericii, si a fost atat de puternica, incat secunde bune a luminat intreg vazduhul. Sa fie acesta un semn divin?

 

Taguri: