Columbia lovita de un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter! Bilantul pagubelor produse

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:51

Un cutremur cu 6,8 s-a produs in Columbia, la ora 14:16 GMT (16:16 ora Romaniei), in apropierea de granita cu Ecuatorul, potrivit unui anunt american de geofizica USGS.

Seimul s-a soldat cu mai multi raniti si a avariat peste o  suta de locuinte, conform unui bilant oficial difuzat de autoritati, scrie Mediafax. Cel putin "opt persoane" au fost ranite si "143 de locuinte" au fost afectate.

 

20 de localitati din provinciile Valle del Cauca, Cauca si Narino, unde a fost situat epicentrul acestui cutremur cu magnitudinea de 6,9.

 

Autoritatile continua sa inspecteze zonele mai indepartate, asa incat bilantul nu este definitiv, a declarat directorul UNGRD, Carlos Ivan Marquez.

Riscul de tsunami in oceanul Pacific a fost inlaturat, a mai declarat acesta. 

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Cutremurul s-a produs la o adancime de 130 de kilometri, avand epicentrul situat la 199 de kilometri de Quito, in Ecuator, la 11 kilometri sud-vest de

Pasto, in Columbia, si la 20 de kilometri sud-est de Sandona (Columbia).Cutremurul a fost resismtit in mai multe regiuni ale Ecuatorului si ale Columbie si capitalele Bogota si Quito.

 

Nu au fost semnalate nicio victima sau pagube importante, potrivit bilanturiloe difuzate de autoritati.

Sursa: Mediafax